Vinter Jazz For Børn 2018

For første gang i Albertslund holder vi Vinter Jazz Festival for børn – i samarbejde med Copenhagen Jazz Festival’s Jazz For Kids.

Spillestedet Forbrændingen præsenterer i samarbejde med Copenhagen Jazz Festival et flot program med hele 4 børnekoncerter i februar måned. Dette som en del af årets officielle Vinter Jazz festival.
Musikalsk rejser vi for alle 4 koncerters vedkommende langt væk fra de kolde nordiske himmelstrøg. Vi skal til Cuba og Sydamerika og varme os med fede rytmer, dans, swingende melodier og kærlig karma, når Kira Martini, Master Fatman, Samba Systemet, Krølle & Cocodrillo giver Jazz for Kids-koncerter på Forbrændingen.

“Vinterjazz er i den grad også for børn! På Forbrændingen synes vi, det er vigtigt, at børnene på Vestegnen bliver præsenteret for musik af høj kvalitet – og derfor har vi valgt at invitere fire kunstnere ind, som taler til børnenes musikalitet med varme rytmer i deres ørehøjde. Der er rabat, hvis du tager hele familien med, men du kan også købe en partout-billet, som reelt giver dig den ene billet gratis. Vi håber, at mange forældre vil forkæle deres børn med den gode musik – det har de brug for imellem al den metervare-pop, de får serveret til daglig igennem iPad’en og fjernsynet,” siger Niels Christian Geil fra Forbrændingen, der også tidligere har huset koncerter for BørneJazzKlubben.

Om de optrædende

Jazzsangerinde og sangskriver Kira Martini og hendes lystige og storswingende orkester Martini’s For Børn byder på en festlig koncert for børn i alle aldre med børnesange fra Kiras fantasi, barndom og guitar. De lystige musikalske fortællinger for små og store handler om kærlighed, den store verden uden om os, den lille verden inden i os, og alle de skønner væsener der popper op i vores verdener. Her finder du en boblende musikalsk cocktail bestående af boogie-woogie, fantasi og sprudlende rytmer fra Brasilien.

Samba i benene

Samba Systemet blander dansetrin, varme rytmer og brasiliansk musik, som bliver sunget på både dansk og portugisisk. Bossa, jazz og samba får en tur gennem den rytmiske mølle, hvor alle skal røre sig, snurre eller springe rundt. Kom gerne udklædt. Det er fastelavn, og vi slår katten af tønden inden koncerten. Der kan selvfølgelig købes både fastelavnsboller og saft i baren.

Salsarytmer

Hvis du siger salsa, må du også sige Birger Sulsbrück – Danmarks salsamester. Birgers rytmiske hjerte ligger i børnehøjde og tusindvis af børn oplever årligt ‘Krølle’, som han bliver kaldt, ved skole- og familiekoncerter. Cocodrillo (spansk for krokodille) er fra Matanzas i Cuba. ‘Krølle’ fandt den, da den var helt ung, og de blev straks gode venner. Cocodrillo, der er “hovedpersonen” i koncerterne, er meget glad, fordi ‘Krølle’ hele tiden spiller cubanske rytmer.

God karma

Master Fatman kan, som ingen andre, tryllebinde børn og voksne med sin landskendte og vaskeægte gode karma. Fra første tone sættes an spredes en stemning, hvor der er plads til alle; dem, der stille vil sidde hos far og lytte, de spørgelystne og dem, der bare vil danse. Mens de rutinerede musikere holder den musikalske gryde i kog, tager Master Fatman os med ind i sit musikalske univers, hvor han fortæller og viser frem. Børnene får små opgaver som fx at lytte efter bestemte fraser, der spilles, at fange toner i mors hår, klappe rytmer, spille luftguitarsoloer, bevæge sig og meget mere. Så kom sammen med mor og far og bliv lidt klogere på det der med jazzmusik, soloer og instrumenter og lad bare madpakken og karakterbogen blive hjemme. Du får stillet din musikalske sult oppe fra scenen, og der er ingen forkerte svar.

Program:

SØN 4/2 15:00 Martini’s For Børn
SØN 11/2 15:00 Samba Systemet + Fastelavn
SØN 18/2 15:00 Krølle & Cocodrillo
SØN 25/2 15:00 Master Fatmans Jazzskole

 

 

 

 

Skriv et svar